ΗΠΑ: Το ΝΑΙ της κοινής γνώμης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το παρακάτω άρθρο είναι προσφορά απο το ηλεκτρονικο τσιγαρο Περαμα

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική έδειξε ότι οι νόμοι που θεσπίστηκαν σε όλη την χώρα και αποσκοπούσαν στον περιορισμό του ηλεκτρονικού τσιγάρου έρχονται σε αντίθεση με την άποψη των καταναλωτών σχετικά με την χρήση του electronic cigarette.

Το 63% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν απάντησαν πώς δεν τους ενοχλεί αν κάποιος ατμίζει δίπλα τους, βαση στοιχείων που δημοσιεύθηκαν σε έρευνα της Αμερικής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο (2014 American E-Cigarette Etiquette Survey) και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Harris Interactive.

Ανατέθηκε από κατασκευαστική εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων, τηλεφωνική έρευνα σε 1.011 ενήλικες με σκοπό την μέτρηση της κοινής γνώμης των ΗΠΑ για την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η αύξηση της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων που παρουσιάζεται στην χώρα μας γίνεται με γρήγορους ρυθμούς. Τα ερωτήματα σχετικά με το νέο αυτο προϊόν είναι πολλά. Μερικά σχετίζονται με κυβερνητικές ρυθμίσεις και μερικά με το αν η χρήση των συσκευών θα πρέπει να επιτρέπεται σε μερικούς δημόσιους χώρους. Η μελέτη αυτή αποτελεί ένα βήμα με σκοπό να οριστεί η άποψη της κοινής γνώμης ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας των τσιγάρων ατμού από την οποία ζητήθηκε η πραγματοποίηση της έρευνας.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης αν θα τους ενοχλούσε ή όχι η χρήση των νέων συσκευών σε χώρους που το κάπνισμα απαγορεύεται. Το 58% των ανθρώπων απάντησε θετίκα στην χρησιμοποίηση τους στα εμπορικά κέντρα, σε εστιατόρια και μπαρ απάντησε το 47%, στα γραφεία το 45%, στα μέσα μαζικής μεταφοράς το 35%, στο σινεμά το 29% και στο αεροπλάνο το 26%.

Επόμενα στοιχεία έδειξαν την διαφορετική γνωμη που υπάρχει ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το 71% των ανδρών δεν θα τους ενοχλούσε η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην περιοχή τους σε σύγκριση με το 55% των γυναικών.

Οι διαφορές υπήρχαν ακόμα και στο αν θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση τους σε συγκεκριμένα μέρη. Το 52% των ανδρών απάντησε θετικά για την χρησιμοποίηση του σε ένα μπαρ με σύκγριση το αντίστοιχο 38% των γυναικών. Σε αθλητικές εκδηλώσεις συμφώνησε το 65% ανδρών και το 51% των γυναικών.

‘Ενας άλλος σημαντικός παράγοντας ήταν η ηλικία. Δεν θα ενοχλούταν από την χρήση του ηλεκρονικού τσιγάρου το 70% των ανθρώπων ηλικίας 18-34 ετών σε σύγκριση με το 46% των ανθρώπων ηλικίας 65 ετών και άνω. Σε εστιατόριο ή μπαρ συμφώνησε το 54% των ανθρώπων ηλικίας 18-34 ετών σε σύγκριση με το 28% ανθρώπων ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η σχετική τηλεφωνική έρευνα (2014 American E-Cigarette Etiquette Survey), πραγματοποιήθηκε στην Αμερική από τις 12/12/2013 εως και 15/12/2013 και συμμετείχαν 1.011 Αμερικάνοι ηλικίας 18 ετών και άνω.

Επισκεφθείτε το κατάστημα μας Smoke and Vape που βρίσκεται στο Πέραμα στην Λεωφόρο Ειρήνης 83 για να δοκιμάσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα υγρά αναπλήρωσης που διαθέτουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 211.0123.784 και στο email info@smokeandvape.gr

ηλεκτρονικο τσιγαρο περαμα